• Ne. Dub 28th, 2024

Hubnutí – jak začít?

ByJan

Čvn 6, 2022

Bez úplné změny jídelníčku nelze zhubnout. Než tedy začneme ždímat pot v posilovně, nastavíme nejprve vhodný jídelníček. Nejlépe takovou, kterou budeme používat po celý život. Základem by měla být především zelenina, ovoce, mléčné výrobky, celozrnné výrobky, ořechy a cokoliv dalšího, co je zdravé.

I při hubnutí nám strava musí poskytovat všechny potřebné živiny. Jsou nezbytné pro správné fungování našeho těla. Dalším krokem ke štíhlé postavě je fyzická aktivita. Nejjednodušší je přihlásit se na hubnoucí kurzy do fitness klubů. Ženy by zase měly zvážit posilovnu.

Na rozdíl od toho, co výsadba tělocvičného vybavení nepřispívá k rozvoji silné postavy. Pomohou vám však pěkně podrbat svaly a zbavit se zbytečných kilogramů. Pro ty, kteří své dobrodružství s hubnutím teprve začínají, doporučujeme outdoorové aktivity – především aerobní cvičení. Cyklistika, kolečkové brusle nebo běhání zmenší obvod.

Jak a kdy používat spalovače tuků?

Používání spalovačů tuků na začátku vaší cesty hubnutí jistě není dobrý nápad. Pro začátek je potřeba do svého života implementovat zásady zdravé výživy. Dalším krokem je trénink. Časem, kdy se nám dodržování správně vyváženého jídelníčku a pravidelného pohybu dostane do krve, můžeme sáhnout po speciálně vybraných spalovačích tuků.

Při výběru spalovačů tuků je třeba věnovat největší pozornost složení daného přípravku. Naprostá většina spalovačů tuků je založena na kofeinu, výtažcích ze zeleného čaje, l-tyrosinu, yohimbinu nebo synefrinu. Toto složení urychlovačů hubnutí nám zajistí ty nejlepší možné výsledky v co nejkratším čase.

Spalovače tuku by měly být také správně přizpůsobeny našemu tréninkovému pokroku. Kdo již dosáhl určitého stupně pokročilosti, měl by používat spalovače tuků s o něco silnějším složením. Musíme však pamatovat na to, že nejde o žádnou zázračnou pilulku, která by nám umožnila jíst pizzu a hranolky vleže na gauči bez vedlejších účinků tukové tkáně.

Určete si svou denní potřebu kalorií

Zdálo by se, že recept na hubnutí je velmi jednoduchý. Stačí se více hýbat a méně jíst. Méně je kolik? Chcete-li dosáhnout uspokojivých výsledků při hubnutí, vyplatí se na začátku určit vaši denní potřebu kalorií.

Abychom věděli, kolik je v našem případě denní potřeba kalorií, můžeme použít obecná doporučení. Pokud však chceme vědět, kolik kalorií denně potřebujeme k fungování, použijme kalorické kalkulačky. Profesionální kalkulátor kalorické potřeby by měl zohledňovat náš věk, váhu, životní styl a fyzickou aktivitu. Existují také velmi specializované vzorce pro výpočet denní potřeby kalorií.

Vědět, kolik kalorií denně potřebujete, je polovina úspěchu. Druhá polovina spočívá v přípravě jídel, která odpovídají našim potřebám. Příliš kalorická jídla rychle ovlivňují naši váhu. Kalorická kalkulačka nám umožní držet dietu pod kontrolou. Investice do speciální kuchyňské váhy se mimochodem také vyplatí.

Jan