• Po. Dub 29th, 2024

Sportovní výživa

ByJan

Pro 21, 2022

V dnešní době přibývá obchodů s různými druhy živin. Je známo, že do značné míry jsou určeny sportovcům, kteří by rádi dosáhli úspěchu v krátké době. Mnoho začátečníků však používá tento typ živin, což má za následek zvýšení úrovně agresivity, hmoty a také změny nálad.

Pravdou je, že když takové živiny užívají nesprávní lidé, měli byste si být vědomi toho, že to může mít nepříjemné následky. I když si takový člověk bude hned od začátku dávat pozor na dávkování, stále obsahují složky, které ovlivňují naše tělo i psychiku.

Je proto nutné se o tomto tématu dozvědět více, abyste sami viděli, jak moc se nás dotkne. Už od začátku byste si měli uvědomovat, jak moc můžete pomocí tohoto typu živin změnit své tělo a chování.

Druhy kreatinu v doplňcích

Z pohledu sportovců a aktivních lidí je kreatin velmi důležitou složkou – je zodpovědný za přenos ATP do svalů. Množství kreatinu odpovídá množství samotné energie, proto čím větší je jeho množství, tím efektivněji svaly pracují. Jako aktivní lidé najdeme mnoho produktů obsahujících kreatin.

Je to doplněk mnoha živin a gainerů. Jednou z jeho základních forem je kreatin malát – zlepšuje svalovou vytrvalost a regeneruje tělo po intenzivním fyzickém výkonu. Nejběžnější formou kreatinu je jeho monohydrát. Umožňuje vám budovat hodnotnou a čistou svalovou hmotu.

Často se používá také chelát hořečnatý – jde o sloučeninu, která se v žaludku nerozkládá. je považována za nejodolnější sloučeninu obsahující kreatin. Všechny tyto látky najdete v proteinových a sacharidových suplementech, gainerech a také v energetických tyčinkách. Vyplatí se vybrat typ kreatinu, který splní naše očekávání.

Potréninkové doplňky – co to jsou a pro koho jsou vytvořeny?

Potréninkové doplňky jsou produkty určené aktivním lidem a sportovcům, kteří chtějí vhodnou suplementací podpořit tělo v každodenním tréninku. Jejich hlavním úkolem je zpevnění organismu, podpora regeneračních procesů a dodání potřebných živin.Tyto typy přípravků také podporují tělo v budování cenné svalové hmoty.

Potréninkové doplňky jsou také navrženy tak, aby inhibovaly katabolické procesy, tedy takové, které vedou k rozpadu svalových vláken. Potréninkové doplňky by měly být plné jednoduchých sacharidů, které zajistí rychlý přísun cenné energie a umožní regeneraci.

Obsah vitamínů a minerálních solí vyrovnává rovnováhu elektrolytů a vody a umožňuje mnohem lepší absorpci vody. Při nákupu konkrétního potréninkového doplňku se zaměřme zejména na jeho složení – je nesmírně důležité vybrat si produkty určené právě nám. Potréninkové doplňky lze nalézt v mnoha sportovních obchodech.

Jan