• Ne. Dub 28th, 2024

Pokročilé cviky na svaly a správná suplementace pro svalovou hmotu

ByJan

Čvc 20, 2022

Když jsme na velmi pokročilé úrovni tréninku, můžeme si dovolit provádět ty nejtěžší cviky pro urychlení budování svalů. Mezi taková cvičení patří tzv obří série. Jedná se o několik cviků prováděných bez přestávky na stejnou svalovou partii.

Stimuluje svaly k růstu, ale pokud by to provedl nezkušený člověk, mohl by si ublížit. Tento typ cvičení lze provádět na různé svaly, jeho podstata je založena na úsilí vynaloženém na procvičení zvolené partie. Interval mezi cviky nesmí přesáhnout 10 sekund.

O tomto druhu cvičení však mohou rozhodnout pouze profesionálové, lidé, pro které je trénink každodenní realitou, kteří dokonale znají své tělo a dokážou číst jeho signály. Pokud si nejste jisti, jak je to v našem případě, vyplatí se poradit se s trenérem. Řekne nám, zda jsme připraveni, a pokud ano, jaké cviky a jaké svaly bychom měli dělat. V důsledku intenzivního cvičení můžeme rychle budovat svaly, což výrazně zlepšuje náš vzhled.

Ideální protein pro vás!

Na trhu existuje mnoho druhů proteinů a dalších doplňků stravy, které jsou navrženy tak, aby pomáhaly budovat svalovou hmotu ve vašem těle. Asi se vám zatočila hlava, když jste procházeli kolem regálů s doplňky. Dnes vám prozradíme, jaký protein je nejlepší vybrat. Nepočítejte však s tím, že vám sdělíme název konkrétního doplňku.

Poradíme vám, na co si dát při nákupu pozor. Nejprve musíte pochopit, co vaše tělo skutečně potřebuje. Vybaveni takovými znalostmi můžete jít do specializovaného obchodu a říct prodejci o svých očekáváních. Díky tomu budete moci společně najít perfektní přípravu pro vás.

Dávejte dobrý pozor na to, co je ve složení produktu, který se chystáte koupit. Pamatujte také, že vysoká cena není vždy zárukou kvalitního produktu. Vyplatí se tedy před nákupem prohledat různá kulturistická fóra a přečíst si názory na konkrétní produkty.

Kulturistika a suplementace – co se vyplatí vědět?

Začínající kulturisté se chtějí za každou cenu zbavit zbytečného tuku v těle. K tomuto účelu využívají nejen různé druhy sofistikovaných diet a vyčerpávajících fyzických cvičení, ale také spalovače tuků. Je to opravdu dobrý nápad?

Ukazuje se, že ne nutně. Četné vědecké studie ukazují, že nic takového jako dobrý spalovač tuků neexistuje. Látky tohoto typu mají velmi silný vliv na náš organismus – zvyšují jeho teplotu a mění hormonální rovnováhu. To vše znamená, že se naše tělo nechová jako obvykle.

Bylo prokázáno, že používání spalovačů tuků může mít spíše negativní negativní než pozitivní důsledky. Proto se vyplatí k tomuto typu látek přistupovat s jistou dávkou opatrnosti. Každou plánovanou suplementaci je třeba vždy konzultovat se svým lékařem. Pamatujte, že nejlepším způsobem, jak zhubnout, je strava vhodně přizpůsobená vašim potřebám a pravidelné cvičení (nejen silové).

Jan